Projekti

Stanovanjska soseska »Med češnjami v Črnučah«

Naročnik

LIN nepremičnine d.o.o.

Leto

december, 2016

Vodja

Marko Kogovšek

Projektna skupina

Jure Zavrtanik, Mohor Kordež, Gregor Bucik, Sergej Hiti (krajinska arhitektura)

Lokacija

Črnuče, Ljubljana

Tip naloge

Project documentation

Vrsta naloge

IDZ, PGD, PZI

Velikost

4.670,92m2

Leto začetka

2016

Leto zaključka

2016

Novo stanovanjsko naselje "Med češnjami v Črnučah" je del četrtne skupnosti Črnuče v bližini Ljubljane. Lokacija omogoča enostaven dostop tako do prometnih povezav, kot tudi do objektov družbene infrastrukture. Neposredno je navezana na nadhod in s tem na središče mesta, na drugi strani pa ponuja neposreden dostop do zelene okolice.

Soseska je zasnovana kot ponovitev sedmih volumnov, ki so postavljeni tako, da gradbene mase ohranjajo prezračevalne tokove širšega območja in spoštujejo potrebe dobre osončenosti stanovanj. Stavbe so na tleh povezane z neprekinjenim skupnim odprtim prostorom, ki vključuje mešanico poti, zelenih površin in površin za igro.

Zunanji parkirni prostori so zasnovani na severni strani območja, glavni delež parkirnih mest pa je razvrščenih v podzemni etaži.

Vsi objekti so namenjeni stanovanjem. Zasnova stavb je v arhitekturnem smislu enotna za celotno območje. Razlike med objekti nastajajo v strukturi stanovanju, ritmu okenskih odprtin, balkonov in oblikovanju terasnih etaž.